Aalborg Østre Havn

Projekter

Helt tæt på vandet dominerer de stærke lysreflekser og den friske luft, mens resterne af det oprindelige havnemiljø danner en rå scene til de nye arkitektperler på Aalborg Havnefront. LE34 er med til at sikre, at byggeplanerne kan blive til virkelighed.     

LE34 viser vejen
LE34 byudvikling Aalborg Østre Havn
FAKTA

Aalborg er blandt de mange havnebyer i landet, der placerer mere og mere byliv på kajen. LE34 er fast landinspektør for entreprenør, byudvikler og ejendomsinvestor A. Enggaard og er med til at sikre, at byggeplanerne kan blive til virkelighed.     

Havet er dragende

Vejen fra idéen om en ny bydel til indflytningsklare bygninger er lang. Både før, under og efter byggeprocessen bidrager LE34’s team til, at det faktisk lykkes at realisere idéerne.

Vi har haft en central rolle med udformningen af lokalplanen for hele havneområdet, som beskriver et projekt, der matcher hensyn til kommuneplanen og øvrig lovgivning. Vi har et tæt samarbejde med A. Enggaard og rådgiver om, hvordan de bedst muligt udnytter havnearealet, hvordan de forskellige grunde kan udstykkes, og hvilke servitutter og deklarationer der er brug for i forbindelse med ejendomsdannelsen. Vi står for udstykningen af grundene, opgør BBR-arealer, den matrikulære sagsbehandling og mange andre landinspektørydelser.

LE34 byudvikling Aalborg Østre Havn

Den gamle kornsilo i ny forklædning

Visualiseringen af det nye DLG-tårn er venligst udlånt af C.F. Møller Architects.

Nyt møder gammelt

I den østlige ende af havnefronten kommer DLG-tårnet til at skille sig ud. Det er en gammel og ny bygning på samme tid.

Oprindelig skulle den gamle DLG-kornsilo bevares. Men på vegne af A. Enggaard har LE34 har gennemført 3D-scanning af hele siloen og på den baggrund udarbejdet et projekteringsgrundlag og et tillæg til lokalplanen, som betyder, at der er givet tilladelse til at rive den gamle silo ned og genopbygge den med de oprindelige dimensioner. Kort sagt bliver siloen bevaret som ”fyrtårn” i området, men hele konstruktionen og materialerne er nye – i et moderne og  gennemtænkt design af C. F. Møller Architects.

DLG-tårnet kommer til at rumme ejerlejligheder med udsigt over havnen og fjorden, mens der bliver almene leje- og ungdomsboliger i tårnets bagvedliggende krop.

Bjarne Husted, projektchef, A. Enggaard A/S

“Vi oplever, at LE34 gang på gang giver os kvalificeret rådgivning om ejendomsretlige emner og arealer. Det skaber et klart grundlag, vi kan træffe vores beslutninger på, når det gælder udstykning og salg af ejendomme og ejerlejligheder. Deres store erfaring med komplicerede by- og ejendomsprojekter betyder, at vi kan regne med, at alt er i orden, når de afslutter en sag for os.”

LE34 byudvikling Aalborg Østre Havn
LE34 byudvikling Aalborg Østre Havn
LE34 byudvikling Aalborg Østre Havn

Åben havn

Fra aflukkede områder med kornsiloer og kul til offentlige pladser med universitet, lejligheder og butikker: Havnefronten i Aalborg åbner op for bylivet.

En gåtur værd

Den nye bydel strækker sig 1,5 km langs den sydlige side af Limfjorden i centrum af Aalborg og rummer en lang række bygninger designet af kendte arkitekter som Schmidt Hammer Lassen og C. F. Møller.

Mange af de gamle industribygninger er revet ned og den nye maritime bydel består af nybyggede lejligheder (opført af bl.a. Himmerland Boligforening og Lejerbo), Aalborg Universitets Campus City, butikker, Musikhus, offentlige pladser med planter og bænke og et langt promenadeforløb, der inviterer til en gåtur.

Få mere at vide

Kontakt os

Kontakt projektansvarlig Stefan Overby, hvis du er interesseret i at høre mere.

Stefan Overby
Partner & Landinspektør
Specialist i ejendomsdannelse og byudvikling
+45 4061 6998
sob@le34.dk

Send mail til Stefan Overby