Vandpartner Østjylland

Projekter

LE34 er en del af det østjyske partnerskab, Vandpartner, der arbejder for at sikre rent vand og velfungerende kloakker.

LE34 viser vejen
LE34 landinspektører Vandpartner Østjylland
FAKTA

Kunde:

  • Aarhus Vand, Favrskov Forsyning & Samn Forsyning (Vandpartner)

Periode:

  • 2010 -

Samarbejdet med de tre forsyninger foregår i en helt ny kontekst: Partnering. Det er et ambitiøst partnerskab, som ikke blot rummer LE34 og forsyningsselskaberne, men også alle øvrige leverandører, som for eksempel ingeniører og entreprenører. Alle involverede har forpligtet sig til at skabe høj arbejdsglæde, innovative løsninger og tilfredse borgere, der får rent vand og velfungerende kloakker. Navnet på partnerskabet er Vandpartner.

Appetit på udvikling

Vores opgaver for de tre østjyske forsyningsselskaber – Aarhus Vand, Favrskov Forsyning og Samn Forsyning – er klassiske LE34-kerneydelser: Opmåling, matrikulære sager og ekspropriation. Samtidig er samarbejdet et godt eksempel på, hvordan vi bidrager til at finde vejen til nye, velfungerende og tætte samarbejdsformer.

LE34 har gode erfaringer med at skabe innovative løsninger i samarbejdet med forsyningskunderne – for eksempel råder vi over avancerede måleinstrumenter, som tillader on-site kvalitetssikring og fremsendelse af data direkte fra marken, hvilket minimerer vores kontortid med op til 35%. Eksempelvis opmåling med droner. Denne erfaring, viden og appetit på at være med til at drive udviklingen af nye ting har vi taget med os ind i partnerskabet.

LE34 landinspektører Vandpartner Østjylland
LE34 landinspektører Vandpartner Østjylland

Rådgivning hele vejen igennem

Vores arbejde er en vigtig brik i det store vedligeholdelsesarbejde, som forsyningerne løbende udfører – vi er med både før, under og efter etablering af nye anlæg og ledninger (drikkevandsledninger og kloakker). Vi gennemfører opmåling, så forsyningsselskaberne får nøjagtige informationer om de eksisterende anlæg, vi udarbejder situationsplaner og gennemfører ledningsregistrering af de færdige anlæg og ledninger, så deres præcise beliggenhed kan registreres i forsyningsselskabernes systemer.

Høje standarder

De daglige opmålingsopgaver bliver udført af vores landmålingsteknikere, der følger DANVA’s (Dansk Vand- og Spildevandsforening) standarder for drikkevand (DANVAND) og spildevand (DANDAS) og kvalitetssikrer data, inden aflevering. Det giver forsyningsselskaberne præcise og valide data om deres drikkevandsledninger, kloakledninger og forsyningsanlæg.

LE34 landinspektører Vandpartner Østjylland

Partnerskabets mission:

”At sikre, at vand- og afløbssystemerne nu og i fremtiden fungerer til borgernes sundhed og tilfredshed og gavner miljøet.”

Juridisk rådgivning

I forhold til forsyningsselskabernes rettigheder til eksisterende og nye anlæg og ledninger bidrager vores landinspektører med rådgivning og gennemførelse af ekspropriation, frivillige aftaler samt matrikulære sager og tinglysning i samarbejde med vores tekniske assistenter. På den måde får forsyningsselskaberne overblik over, hvilke servitutter de evt. mangler at få tinglyst. Tinglysninger af servitutter kan være en stor fordel for forsyningsselskaberne, fordi det giver dem rettighed til, til enhver tid at få adgang til forsyningsledninger, der krydser private grunde, i forbindelse med akutte skader på ledningerne og planlagt vedligeholdelse.

Få nytte af de nyeste og mest avancerede værktøjer

LE34 er med i forreste innovations-række og inddrager og videreudvikler de mest avancerede teknologier til at løse vores kunders behov.

LE34 landinspektører Vandpartner Østjylland
LE34 landinspektører Vandpartner Østjylland GeoNote

Få nytte af de nyeste og mest avancerede værktøjer

LE34 er med i forreste innovations-række og inddrager og videreudvikler de mest avancerede teknologier til at løse vores kunders behov.

Innovation, der giver mening

Et andet af Vandpartners mål er at skabe innovative løsninger, der kan gøre en forskel i arbejdet for forsyningernes medarbejdere. Derfor afprøver LE34 og Vandpartner i fællesskab teknologien Augview, som er forsyningsbranchens svar på Pokémon Go. Augview-teknologien gør det muligt at opleve i 3D, hvordan de eksisterende og fremtidige ledninger ligger i jorden dér hvor man står. Det hele foregår via en smartphone, fordi fokus er at innovationen skal give mening – derfor skal Augview være nemt at have lige ved hånden og bruge i felten, når forsyningens medarbejdere og  samarbejdspartnere har brug for det.

Få mere at vide

Kontakt os

Kontakt projektansvarlig Torbjørn Mandahl Pedersen,
hvis du er interesseret i at høre mere.

Torbjørn Mandahl Pedersen
Landinspektør og partner
Forretningschef, LE34 Forsyning
+45 2688 3808
tmp@le34.dk

Send mail til Torbjørn Mandahl Pedersen