Digitalt kirkegårdskort: Visborg Kirke

Projekter

Farvel til papir med ulæselige noter, streger og pile. Goddag til knivskarpt digitalt kirkegårdskort, der giver overblik og er nemt at opdatere. Det sparer tid og penge – en fordel, der er til at føle på i hverdagen for både graveren, kirkeværgen, provstiet og det frivillige menighedsråd.

LE34 viser vejen
LE34 landinspektører digitale kirkegårdskort
FAKTA

Kunde:

  • Visborg Kirke

Periode:

  • 2019

LE34 er med til at modernisere kirkegårdskortene i en lang række danske provstier. Vi droneflyver kirkegården og skaber et digitalt kort, der er så tydeligt, at du let kan se indretningen af gravstedet, når du sidder på kirkegårdskontoret og zoomer ind på kortet. Droneteknologien er effektiv og betyder, at også mindre sogne med små kirkegårde kan have råd til at nyde godt af digitaliseringen. 

Digitalt kort giver det nødvendige overblik

Visborg Kirke havde de samme udfordringer, som mange andre kirker og sogne. Det eneste kirkegårdskort, de havde, var et meget gammelt papirkort fyldt med streger, krydser og farver, der var tilføjet i hånden i årenes løb. Det var et forvirrende kort og stemte ikke overens med virkeligheden ude på kirkegården.

Nu har Visborg Kirke fået digitaliseret deres kirkegårdskort ved hjælp af drone.

Det nye kort er opdateret til de eksisterende forhold på kirkegården, og LE34’s erfarne kartograf har renset ud i de forskellige farver og typer af streger, der er på kortet –  resultatet er, at kortet både er præcist og giver et hurtigt overblik. 

Pernille Drøscher, kirkeværge, Visborg Kirke

“Jeg har haft en megagod oplevelse med LE34. Det har været et godt forløb, hvor de har forstået, hvad vi havde brug for og ikke forsøgt at oversælge, men givet os en pris på præcis det, vi havde brug for.”

Skræddersyet løsning

Det digitale kirkegårdskort kan være med til at gøre en lang række hverdagsopgaver i forbindelse med driften og vedligeholdelsen af kirkegården nemmere og hurtigere. Desuden er LE34’s løsning integrerbar med de administrationssoftwarer, som kirkegårdkontorer bruger.

Udover den grundlæggende kortfunktion kan du for eksempel bruge kortet, når en pårørende ringer til kirkegårdskontoret – via få klik kan du zoome ind på præcis det gravsted, samtalen drejer sig om og du har adgang til den opdaterede information om gravstedet, for eksempel hvor længe der er betalt vedligeholdelse for.

Du kan også bruge kortet til at planlægge graverens opgaver, måle hvor mange meter hæk, der skal klippes og planlægge hvornår, ligesom du kan bruge kortet, når større ændringer skal detailplanlægges.

Mulighederne er mange – hvad du vælger, afhænger af kirkegårdens størrelse og jeres behov.

LE34 landinspektører digitale kirkegårdskort

Vis vej for dine gæster

Når du først har et ordentlig kort er mulighederne mange. Brug det for eksempel til at give gæsterne på kirkegården en god velkomst. Visborg Kirke har sat det nye kort i deres infostandere på kirkegården - så bliver det ikke nemmere at finde rundt.

LE34 landinspektører digitale kirkegårdskort

Vis vej for dine gæster

Når du først har et ordentlig kort er mulighederne mange. Brug det for eksempel til at give gæsterne på kirkegården en god velkomst. Visborg Kirke har sat det nye kort i deres infostandere på kirkegården - så bliver det ikke nemmere at finde rundt.

Visborg Kirke bruger kortet til praktisk planlægning

Selvom Visborg Kirke er et lille sogn med kun et par hundrede gravsteder på kirkegården og en enkelt ansat på kirkegårdskontoret, der har styr på, hvem der er pårørende til hvilke gravsteder, har det nye digitale kirkegårdskort stor betydning i hverdagen.

Det er meget nemmere at snakke med hinanden i sognet, provstiet og menighedsrådet om de kommende ændringer af kirkegården, når de har et opdateret kort fri for streger og noter. For eksempel til at opmåle hvor meget grandækning, der skal lægges. Et andet konkret eksempel er i forbindelse med en forstående omlægning af kirkegården – der er færre kistebegravelser og det overskydende areal skal indrettes og beplantes på en god måde. Her bruger Visborg Kirke det digitale kort til at vurdere, hvilke forskellige løsninger der er. 

Pernille Drøscher, kirkeværge, Visborg Kirke

” Det digitale kirkegårdskort gør det meget nemmere, når menighedsrådet skal tage stilling til en ændring af kirkegården. Selvfølgelig kan vi gå ud og se kirkegården, og det er jo ikke, fordi vi ikke kender vores kirkegårde, men det tager længere tid end nu, hvor vi bare kan sidde ved bordet og se på det samme opdaterede kort uden overstregningerne. Det nye kort viser kirkegården, som den er.”

Kontakt eksperterne

Knud E. Klausen

Partner / Landinspektør / Afdelingsleder
LE34 Dronninglund, LE34 Aalborg

Marianne Møller Nielsen

Kartograf
LE34 København