360° panoramabilleder med PointView®

Hvordan udveksler og samarbejder alle projektinvolverede i punktskyer, 3D-modeller og interaktive kort? Med 360°-billeder, vi sammensætter i PointView®, får alle parter adgang til kolossale datamængder i et billedbaseret webformat, hvor I kan bevæge jer rundt i bygningens digitale tvilling og vurdere konstruktive forhold. I LE34 rådgiver vi altid med udgangspunkt i det enkelte projekt.

LE34 viser vejen

Et fælles udgangspunkt med PointView®

PointView® fungerer som et fælles grundlag for alle projektinvolverede i alle faser. Det billedbaserede overblik af ejendommen gør det intuitivt at orientere sig om forhold og samtidig enkelt at dele et link til en bestemt lokation, måle afstande og arealer. Med PointView til rådighed i udbudsfasen mindsker man usikkerhed og risici, og man får bedre viden om ejendommen, som medfører lavere og ensartede priser.

Læs mere (redirect til IT34)

Gå på opdagelse i din fremtidige arbejdsplads

PointView® giver et helt andet indtryk af bygningen, end traditionel wayfinding, som voksdugsmetoden, gåture i arkitektmodellen eller sporadisk adgang til byggepladsen, vil give. I PointView® er virkeligheden af det udførte gengivet med farver og overflader sammen med korrekte instrumenter og udstyr og vil give en helt anden genkendelse. Alle parter kan tilgå PointView® fra eget device via link og orientere sig om byggeriet.

Forsikring af kulturarv

Ældre og fredede bygninger har ofte ikke et detaljeret tegningsgrundlag, hvilket gør det svært at dokumentere de oprindelige forhold efter en bygningsskade eller brand. Derfor anbefaler vi at få udarbejdet 360° panoramabilleder, der viser alle overflader i et digitalt view over detaljer, som stuk og paneler, som de oprindelige tegninger ikke dokumenterer. Panoramaet er en fornuftig forsikring og foranstaltning, skulle skaden ske.

PointView® er uundværlig ved projektering

Ved at bruge PointView® til projektering slipper man for at klikke sig igennem store mængder af billeder fra en fotoregistrering eller for endnu en tur on site, hvis man har glemt noget eller ikke kan finde det, der er brug for. PointView® understøtter arbejdet med design og projektering, fordi punktskyen visualiserer – og gør det lettere at forholde sig til – overflader, materialer og detaljer. Med Revit add-in er det nemt at finde og tilgå panoramabilleder i PointView®.

As-Constructed som sikkerhed

Indimellem går det så galt i udførelsesfasen, at rådgivere, entreprenører eller leverandører skal udskiftes til fordel for nogle nye. I sådan et tilfælde anbefaler vi at scanne området for at dokumentere øjebliksbilledet af byggepladsen, inden arbejdet genoptages, for at sikre alle nye parter ved tvivlsspørgsmål. Det vil desuden være muligt at opbevare ikke udstillet data og gen-uploade ved senere tidspunkt, fx i forbindelse med 1 års- og 5 års-gennemgang.

Drift med PointView®

Bygningsmæssige ændringer er en del af den daglige drift af bygningsporteføljen. Derfor er det vigtigt at have et opdateret overblik og tegningsgrundlag til rådighed. Ved at vi scanner efter bygningsændringer – store som små – vil man altid have et komplet og opdateret overblik af de nyeste bygningsdata til rådighed i PointView®, eksempelvis om rengøringsoverflader. Ved hjælp af droneflyvning indsamler vi også data på de udendørsarealer.

Kvalitetskontrol

Hvad er der under de nylagte gulve eller over det nedhængte loft? Der er steder i det nybyggede, der kan være særligt udfordrende at få adgang til efter endt byggeproces. Vi scanner bygningen undervejs i processen og indsamler data af konstruktioner og installationer inden aptering, som vi udstiller i PointView®. Det er dokumentation for og kvalitetskontrol af det udførte arbejde, velegnet til at dele med projektets parter.

Prøv PointView® live demo

Udforsk Sorø Kirke i dens digitale form på PointView® og afprøv funktionerne på platformen.

Prøv det nu

Kontakt eksperterne

Charlotte Metz

Projektleder / Bygningskonstruktør
LE34 København

Richard Lindquist Capion

Landinspektør / Afdelingsleder
LE34 København

Jamie Meunier

Arkitekt MAA
LE34 København

Hvorfor vælge LE34 til laserscanning?

Vi er altid lige i nærheden af dig

Vi har 26 kontorer strategisk placeret i Norden og mindst 150 målehold i felten hver dag. Det sikrer, at vi er tæt på og har lokalt kendskab uanset opgavens størrelse og geografi.

De rigtige eksperter på din sag

Vores størrelse og faglige bredde betyder, at du altid har de rigtige eksperter på din sag. Vi rådgiver dig om den bedste løsning og er med dig fra planlægning til færdigt projekt.

Kvalitet og tryghed

LE34 er som det første landinspektørfirma i Danmark ISO 9001:2015 certificeret. Det betyder, at vores arbejde altid lever op til de højeste kvalitets- og dokumentationskrav, så du kan sove roligt.