Skel

Vi hjælper dig med at finde ud af, hvor skellet til naboen er placeret. Kontakt et af de 23 lokale landinspektørkontorer, der er lige i nærheden af dig.

Få mere at vide

Skel - få klarhed og juridisk sikkerhed

Som privat husejer er det en stor fordel at have styr på skellets placering af hensyn til både nabofreden og dine muligheder for at plante hæk, etablere hegn og bygge til.

Som landinspektører er vi den faggruppe, der har den mest indgående indsigt i gældende lovgivning for skel. Vi er også dem med den største praktiske erfaring med at fastlægge. hvor skellet går og afsætte det med skelrør. Vi er skel-specialister til fingerspidserne og kan svare på de selv de mest spidsfindige spørgsmål og håndtering af hævd.

Vi sørger for, at du får klarhed og juridisk sikkerhed for, hvor skellet er placeret, så du kan få din gode nattesøvn (og naboskab) igen.

Bliv kontaktet af os

Mette Bach Glitzky, landinspektør og partner, LE34

“Snak med din nabo. Det er intet, der kan give stress, mavesår og søvnløse nætter, som nabostridigheder. Derfor kan du lige så godt tage snakken fra begyndelsen af, når du planlægger nyt hegn eller hæk eller vil bygge i umiddelbar nærhed til skel.”

Hvorfor kan skellet til naboen være et andet sted, end du tror?

De gamle matrikelkort, der viser din ejendoms skel, er ofte mere vildledende end vejledende.

Forklaringen er, at de gamle håndtegnede matrikelkort kan have 200 år på bagen, og mange er manuelt blevet tegnet om ad flere omgange. Derfor er unøjagtige kort blevet digitaliseret.

Et ukorrekt matrikelkort kan også være udtryk for, at naboen har vundet hævd på en del af ejendommen. Hvis en nabo har anvendt en del af din grund i mere end 20 år, kan personen nemlig have vundet ejendomsretten over dette område, som du ellers lige har købt.

Hvad er der på spil, hvis du ikke har styr på skellet?

Hvis du sætter et nyt hegn op eller bygger til uden at have styr på hvor skellet til naboen går, risikerer du først og fremmest at sætte dit gode naboskab over styr.

For det andet risikerer du, at du ikke kan bygge til, som planlagt, eller at det koster dig ekstra penge, fordi du er nødt til at lave om midt i det hele og skal betale arkitekten eller andre rådgivere for at tilpasse projektet til den nye viden om skel.

Derfor anbefaler vi, at du får styr på skellets placering, inden du går i gang.

Hvis der er tvivl om, hvor skellet går, kan en landinspektør afklare det ved at granske gamle matrikelkort og sammenligne det med de faktiske forhold på din grund. 

Sune Iversen, landinspektør og partner, LE34

“På boligsider kan man se en boligs matrikelkort online, men det er nødvendigt at være særligt opmærksom, for kortene er ofte unøjagtige, og de kan være mere vildledende, end de er vejledende. “

Boligkøb og skel: Få klarhed før og ikke efter, du skriver under

Hvis ikke du ikke får undersøgt ejendommens skel, kan du risikere, at en del af garagen står på naboens grund, at den ønskede tilbygning ikke kan blive en realitet, eller at naboen har vundet hævd over noget af ejendommen.

Skel
Skel

Hvorfor vælge LE34 til dit at finde dit skel?

Vi er altid lige i nærheden af dig

Vi har 26 kontorer strategisk placeret i Norden og mindst 150 målehold i felten hver dag. Det sikrer, at vi er tæt på og har lokalt kendskab uanset opgavens størrelse og geografi.

De rigtige eksperter på din sag

Vores størrelse og faglige bredde betyder, at du altid har de rigtige eksperter på din sag. Vi rådgiver dig om den bedste løsning og er med dig fra planlægning til færdigt projekt.

Kvalitet og tryghed

LE34 er som det første landinspektørfirma i Danmark ISO 9001:2015 certificeret. Det betyder, at vores arbejde altid lever op til de højeste kvalitets- og dokumentationskrav, så du kan sove roligt.