Stor innovationspris til SmartSurvey

Det visionære partnerskab, Vandpartner, har uddelt innovationspris, som kronen på værket for de første seks års samarbejde. Prisen er tildelt LE34’s opmålingsapp SmartSurvey. Vi er stolte – også på samarbejdets vegne, fordi brugbar innovation opstår, når vi forener vores idéer og engagement.

LE34 viser vejen

Innovation bliver brugbar, når det nye produkt gør ting nemmere og kan bruges af mange flere end dem, der udviklede det.

Fælles mål og kræfter i innovationsprocessen

Modet til at kaste sig ud i det ukendte, evnen til at omsætte kundens behov til virkelighed og viljen til at disrupte egen forretning til fordel for noget større er blandt begrundelserne for, at LE34 løb med det østjyske partnerskab Vandpartners innovationspris for udviklingen af appen SmartSurvey.

Vi løb med sejren blandt ni virksomheder, der har givet hver sit bud på det bedste innovationsbidrag i regi af Vandpartner 1.0 i perioden 2016-2021.

– LE34 har kastet sig ind i innovationssamarbejdet på fornemste vis. De har været vedholdende og holdt et godt og positivt energiniveau, og når der så har været et gennembrud, har de formået at kommercialisere det, så alle kan bruge det, siger Karsten Lundbye, der er innovationschef i Aarhus vand og medlem af juryen i forbindelse med prisuddelingen.

Peter Hjortdal, afdelingschef for anlægsprojekter, Aarhus Vand

“Alle parter arbejder sammen om løsninger, hvor vi kan gøre det smartere, og hvis alle går til innovationsarbejdet med åbenhed, tillid og ærlighed, kan man løfte niveauet markant. Det er præcis, hvad vi har oplevet på bedste vis i forbindelse med udviklingen af SmartSurvey” 

SmartSurvey omsætter video optaget med almindelig mobil til avanceret 3D-punktsky. Videooptagelsen tager blot få minutter.

Karsten Lumbye, innovationschef i Aarhus Vand og medlem af juryen for innvationsprisen

“Det smukke er, at LE34 disrupter deres egen forretning. De gør det nemt for andre at lave nogle af de klassiske landinspektørydelser, som de selv plejer at tjene penge på, og de løfter branchen og laver samtidig forretning ud af det. Det er godt set og dejligt fremsynet af dem.”

Fra papkasse til app

Vandpartner 1.0 er et ambitiøst partnerskab mellem de tre østjyske forsyningsselskaber Aarhus Vand, Favrskov Forsyning og Samn Forsyning og deres leverandører. Sammen med forsyningsselskaberne indgår 14 forskellige virksomheder i en seksårig partneringaftale, hvor parterne er forpligtede til at arbejde tæt sammen.

– SmartSurvey opstod på en workshop, hvor jeg snakkede med LE34 om, hvilke udfordringer vi står overfor. En af dem var, at der gik lang tid, fra der blev lavet noget i marken, til data kom hjem og indlæst i vores ledningsregistrering. Sammen lavede vi en prototype af en papkasse, og den tog LE34 med hjem i tænkeboksen. I dag er det en app, der kan optimere arbejdsgange betydeligt, fortæller Peter Hjortdal, der er afdelingschef for anlægsprojekter hos Aarhus Vand.

Innovation til fordel for forsyninger og entreprenører

Med SmartSurvey er det i dag lige så nemt at indsamle data med stor nøjagtighed om en ledning i en åben ledningsgrav, som det er at optage en video med en smartphone. Fordelene for forsyninger og entreprenører er store, fordi de efter ledningsarbejdet selv kan indsamle dokumentationen i marken, dække ledningshullet og reetablere belægningen i en arbejdsgang. Samtidig får de flere oplysninger om ledningen end de få punkter, der opmåles med en traditionel opmåling.

Også forsyningsselskabet Novafos har bidraget til udviklingen af SmartSurvey ved at teste prototyper af appen og indsamlede data fra tusindevis af åbne ledningsgrave. 

Vandpartner har taget hul på en ny runde af seksårige rammeaftaler, under navnet Vandpartner 2.0. Fokus på digitalisering og innovation er fortsat i centrum. LE34 har genvundet sin rammeaftale med Aarhus Vand og træder med Vandpartner 2.0 ind i en ny rolle som tovholder for skabelsen af et flow af geodata, så alle i partnerskabet har adgang til aktuelle og fyldestgørende ledningsdata.

Den færdige 3D-punktsky af ledningsgraven tilgås i browser på almindelig pc via LE34's webviewer PointView.

Torbjørn Mandahl Pedersen, forretningschef for LE34 Forsyning

“Det er fantastisk at være med til at udvikle noget, der tilfører vores kunder værdi, og det er fedt at opleve, hvor proaktive og lege-villige både Vandpartner, der har lavet et fremragende setup for innovation, og alle de øvrige parter har været. Hvor vi tidligere forsøgte at optimere vores egen del af et projekt for at få noget til at virke på tværs, tænker vi nu i fællesskab på, hvordan vi arbejder bedst sammen mod et fælles mål.”

Vil du vide mere?

Kontakt os

Vil du vide mere om LE34’s engagement i forsyningsbranchen eller om opmålingsappen SmartSurvey? Tag fat på os.

Torbjørn Mandahl Pedersen
Landinspektør og partner
Forretningschef for Forsyning og GIS
Tlf.  +45 8820 8758
tmp@le34.dk

Send mail til Torbjørn