Kontrolmåling af arealoplysninger til BBR

Projekter

Snip, snap, snude, og så var landmåleren ude. I løbet af 30 minutter var denne skønne villa i Strøby Egede, haven og tilhørende strandareal målt op, og vi sagde farvel til en imponeret og meget tilfreds boligejer.
Alt takket være vores mobile laserscanner.

LE34 viser vejen
landinspektør med mobil laserscanner
FAKTA

Villaen i Strøby Egede er sat til salg, og sælgeren vil sikre sig at arealoplysningerne i BBR er korrekte. Derfor fik vi i opgave at udføre ind- og udvendige kontrolmålinger. Kunden valgte den mest effektive metode til en konkurrencedygtig pris – opmåling med mobil laserscanner. 

Mobil laserscanning sparer tid og leverer mere nøjagtige data

I januar 2023 blev LE34 kontaktet af ejeren af den skønne, hvide villa i Strøby Egede. Villaen skal sælges, og ejeren har brug for en kontrolopmåling af boligareal og bebygget areal i forhold til at sikre korrekte BBR-oplysninger.  I de sidste fire år har ejeren lavet omfattende renoverings- og ombygningsarbejder, der kan påvirke boligarealet og desuden vil en kontrolopmåling fjerne fejl, der skyldes forkert opmåling fra begyndelsen.

I LE34 bruger vi en bærbar VLX-laserscanner ved ind- og udvendig scanning af private boliger og haver. I forhold til traditionel opmåling med en håndholdt laserafstandsmåler, er den langt hurtigere. I alt brugte vi kun 45 minutter på opgaven i Strøby Egede – 30 minutter til opmåling og 15 minutter på rundvisning og planlægning af scanningen.  

Avanceret og hurtig arealopmåling

VLX-scanneren indsamler 500.000 punkter i sekundet samtidig med at den udfører den første efterbehandling af data. Resultatet er data af høj kvalitet, som efter konvertering og beregning danner grundlag for etageplan og arealopgørelsesskema.

Avanceret og hurtig arealopmåling

VLX-scanneren indsamler 500.000 punkter i sekundet samtidig med at den udfører den første efterbehandling af data. Resultatet er data af høj kvalitet, som efter konvertering og beregning danner grundlag for etageplan og arealopgørelsesskema.

Landinspektørfaglig vurdering

Vel hjemme på kontoret konverterer vi data og beregner samtlige rum, etager, lokaler og bygninger efter gældende BBR-instruks.

Vi sammenligner de eksisterende BBR-oplysninger med vores opmålinger. Uoverensstemmelser kan skyldes fejlagtige registreringer fra tidligere ejer, eller at rummet nu er inddraget til beboelse eller bruges anderledes end ved sidste registrering. Vi gør ejeren opmærksom på uoverensstemmelser og beskriver eventuelle krav, der skal være opfyldt for at registrere arealer i overensstemmelse med den faktiske brug.

En samlet pakke

Korrekte arealoplysninger lige til at gå til

Efter opmåling leverer vi arealopgørelsesskema og etageplaner. I skemaet finder du alle de arealoplysninger, du som ejer skal indberette til BBR-registeret.

Udover arealopgørelse og etageplaner leverer vi følgende:  

Kort beskrivelse af opmålte delarealer
Ejendomsrapport med BBR-registreringer 
Kopi af materiale fra byggesagsarkivet

Ønsker du et tilbud på opmåling? Klik på linket og udfyld formularen, så vender vi tilbage med et tilbud.

Udfyld formularen og få et tilbud

Nye ejendomsvurderinger ultimo 2023

Som du sikkert er bekendt med, bliver de nye ejendomsvurderinger efter planen sendt ud ultimo 2023 og træder i kraft i januar 2024. Din ejendomsvurdering, og dermed også din ejendomsskat, bliver blandt andet beregnet ud fra en række oplysninger i BBR-registeret, herunder boligarealet. Derfor er der lige nu stort fokus på BBR-oplysninger og ejerens ansvar for at arealoplysningerne er korrekte. Ikke mindst fordi en DR-rundspørge blandt beskikkede landinspektørfirmaer, heriblandt LE34, viser at oplysningerne ikke nødvendigvis er til at stole på. 

Henrik Kjær, Landinspektør og partner

“Vi opdager jævnligt forkerte registreringer i arealopgørelsen, når vi kontrolmåler privat- og erhvervsejendomme. Bygningen er måske bygget om, bygget til, eller målt forkert op fra begyndelsen. En mobil laserscanning giver ejeren korrekte oplysninger lige til at taste ind i BBR-meddelelsen.” 

Kontakt vores specialister

Henrik Kjær

Partner / Landinspektør / Afdelingsleder
LE34 København

Jakob Munk Weidlich

Bygningskonstruktør
LE34 København