Fokus på social bæredygtighed i ny metrolinje

LE34 og COWI skal hjælpe Metroselskabet med at sikre arealer og rettigheder til den mulige nye metrolinje i København, M5, med et vigtigt fokus på metroens bidrag til byen og social bæredygtighed.

LE34 VISER VEJEN

03.11.2023

Den mulige nye metrolinje M5 skal forbinde nye bydele og eksisterende områder i København. LE34 skal sammen med COWI understøtte Metroselskabet ved at stå for forarbejdet med at sikre arealer og rettigheder til projektet, der forventes at blive et af de helt store infrastrukturprojekter i dansk historie.

Moderne metropol

Udvidelsen af metroen med M5 forventes at bestå af ti stationer fra København H via Islands Brygge, Amagerbrogade og Refshaleøen til Lynetteholm og Østerport, hvilket vil indebære en havnekrydsning mellem København H og Amager. 

Det er med andre ord en omfattende og kompleks anlægsopgave, hvor vi som rådgivere for Metroselskabet vil have fokus på er at sikre en god relation til alle naboer og berørte, så alle føler sig hørt og inkluderet i udvidelsen af metroen. 

Gert M Henningsen, partner og forretningschef, LE34:

”Metroen er af kolossal betydning for vores hovedstad – både som symbol på en moderne metropol og som bæredygtig transportform. Vi er både stolte og glade for at blive betroet det vigtige arbejde med erhvervelse af arealer og rettigheder, hvor et inkluderende samarbejde med naboer til projektet er afgørende.”

15 års erfaring fra de tidligere etaper

For at kunne tilbyde Metroselskabet den nødvendige indsigt, erfaring og nytænkning til den komplekse opgave med erhvervelse af arealer og rettigheder til M5 har LE34 sammen med COWI dannet et team, hvor vi bidrager med konkret erfaring fra samtlige af metroens etaper og ikke mindst fra 15 års samarbejde med Metroselskabet.

Linjen er lagt

Rammeaftalen er netop underskrevet af alle parter og løber over 15 år. De indledende møder mellem teamet og Metroselskabet er allerede datosat for i år, og vi forventer at arbejdet på M5 starter primo 2024.

 

Mød eksperterne

Anna Sandmann Pedersen

Landinspektør
LE34 Metrovej

Gert M. Henningsen

Partner / Landinspektør / Forretningschef / Miljø, Plan & Jura
LE34 Odense