Arealopgørelse til nye klimakrav i bygningsreglementet

Bygger du nyt og har søgt om byggetilladelse efter 1. januar 2023?
Ifølge det reviderede bygningsreglement skal du levere en arealopgørelse til brug for beregning af klimapåvirkning. I LE34 har vi styr på lovgivningen, og leverer de oplysninger, du har brug for. Alt kvalitetssikret af landinspektør og bygningskonstruktør.

En færdig pakke

Skal vi klare arealopgørelsen for dig?

I LE34 har vi specialiseret os i netop opmåling og arealberegning af nybyggeri i forbindelse med de nye klimakrav i bygningsreglementet. Vi er din garant for korrekte arealoplysninger og leverer dokumentation, du trygt kan give videre til kommunen.

Vi leverer:

• Opmåling af areal i overensstemmelse med BR18-instruks

• Beregning af arealer i overensstemmelse med BR18-instruks

• Overskueligt arealskema, hvor du nemt finder de arealer, du skal indberette

• Etageplaner med BR18-arealer

• Kvalitetssikring af hele pakken af en autoriseret landinspektør

Rådgivning og vejledning fra landinspektør og bygningskonstruktør med speciale i BR18-opmåling er selvfølgelig også en del af pakken. Vi er aldrig længere væk end en opringning og altid klar til at hjælpe dig videre.

Har du brug for flere ydelser, tilpasser vi selvfølgelig pakken til dine specifikke behov.

Ønsker du et tilbud? Kontakt os, så vender vi hurtigt tilbage

Vi starter og slutter med en tegning

Af erfaring ved vi, at jo flere forhold vi tager tage højde for inden selve opmålingen, desto mindre tid skal vi bruge på at følge op og undersøge efterfølgende. For dig som kunde betyder det, at vi kvalitetssikrer opgaveløsningen i alle led, og at vi sparer tid og penge ved at gøre det rigtigt første gang. Planlægningen begynder, så snart du beder os om at udarbejde et tilbud. 

I LE34 planlægger vi altid opmålingen ud fra eksisterende bygningstegninger – omfang, kompleksitet og tidsforbrug. Efter opmåling producerer vi nye tegninger med de opmålte BR18-arealer til kunden. For at gøre tegningerne let at læse, bruger vi symbol- og farvemarkeringer og tydelige arealangivelser.

Hurtig og effektiv opmåling med mobil VLX-scanner

I LE34 måler vi arealet med en mobil VLX-scanner imens vi går runden igennem din bygning. Det sparer tid, og vi får de data, vi skal bruge til BR18-beregningerne. Når vi kommer hjem på kontoret, konverterer vi data og beregner arealerne efter BR18-instruks.

I forhold til opmåling med traditionelt måleudstyr er scanning med VLX langt hurtigere. Hvor lang tid en scanning tager, afhænger selvfølgelig af størrelse og planløsning. En murermestervilla på godt 200 m2 tog 30 minutter. BaseCamp’s nye kollegie i Malmö – 12.000 m2 og 10 etager – målte vi op i løbet af to dage. 

Er dit byggeri omfattet af de nye krav?

Fra den 1. januar 2023 indeholder kapitel 11 i bygningsreglementet krav til bygningers samlede klimapåvirkning. 

Kravet gælder følgende typer af nybyggeri: 

• Alt nybyggeri omfattet af reglerne om energiramme i § 259 eller § 260 med et opvarmet etageareal under 1.000 m2 skal dokumentere bygningers klimapåvirkning i henhold til § 297

• Alt nybyggeri over 1.000 m2 skal dokumentere bygningens klimapåvirkning i henhold til § 297 og overholdelse af grænseværdien i henhold til § 298

Arealopgørelsen er grundlaget for klimaberegningen og første skridt på vejen i din dokumentation.

Kontakt en specialist

Jakob Munk Weidlich

Bygningskonstruktør
LE34 København

Henrik Kjær

Partner / Landinspektør / Afdelingsleder
LE34 København

Hvorfor skal du vælge LE34?

VI ER ALTID LIGE I NÆRHEDEN AF DIG

Vi har 26 kontorer strategisk placeret i Norden og mindst 150 målehold i felten hver dag. Det sikrer, at vi er tæt på og har lokalt kendskab uanset opgavens størrelse og geografi.

DE RIGTIGE EKSPERTER PÅ DIN SAG

Vores størrelse og faglige bredde betyder, at du altid har de rigtige eksperter på din sag. Vi rådgiver dig om den bedste løsning og er med dig fra planlægning til færdigt projekt.

KVALITET OG TRYGHED

LE34 er som det første landinspektørfirma i Danmark ISO 9001:2015-certificeret. Det betyder, at vores arbejde altid lever op til de højeste kvalitets- og dokumentationskrav, så du kan sove roligt.