VA-banken© hos Sønderborg Forsyning

Projekter

Ledningsregistrering i en hel ny liga: VA-banken© er et komplet ledningshåndteringssystem. Sønderborg Forsyning er et af de mange forsyningsselskaber, der har skiftet til det nye system – læs om deres erfaringer.

LE34 viser vejen
FAKTA

Kunde:

  • Sønderborg Forsyning

Periode:

  • 2019 - igangværende

Ydelser:

Forsyningsselskabet i Sønderborg havde brug for ét professionelt system, der kan det hele – uden at vælte økonomien. Valget er faldet på VA-banken© fra LE34.

VA-banken samler alle funktioner i ét system

Da Sønderborg Forsyning begyndte at lede efter nyt system til ledningsregistrering og visning af ledningsdata til alle medarbejdere, så deres hverdag ud, som den gør i mange andre forsyninger: De anvendte flere forskellige programmer for at kunne håndtere, planlægge og gennemføre vedligeholdelse af ledninger og anlæg. Medarbejdergrupper havde flere forskellige løsninger til at se på data om ledningssystemet med forskelligt grafisk repræsentation, og der var kun adgang til en del af oplysningerne om ledningerne.

Kort sagt havde Sønderborg Forsyning brug for et program, der er skræddersyet til forsyningsbranchen. Valget faldt på VA-banken© fra LE34.

VA-banken fungerer på både pc, tablet og mobil, samler data for samtlige forsyningsarter og er et kombineret ledningsregistreringssystem og GIS i ét. Vi kalder det for Danmarks bedste ledningshåndteringssystem.

LE34 landinspektør forsyning

LE34 har været projektleder for implementeringsprocessen

Det er en stor proces at skifte alle systemer for stort set alle medarbejdere i forsyningen ud, men LE34 har været projektleder for implementeringsprocessen i forsyningen. Projektledelsen er foregået ved fysiske møder hos forsyningen, såvel som via mail og telefon.

VA-banken© er på dansk og har et intuitivt brugerflow – derfor har der været mange gevinster at se frem til for alle medarbejdere. Sønderborg Forsyning anvender VA-banken til håndtering af alle forsyningsarter: spildevand, drikkevand, affald og varme. 

Alle forsyningens medarbejdere har adgang til VA-banken, fordi systemet kører på site-licens, uden at der skal tilkøbes dyre bruger-licenser.

Torbjørn Mandahl Pedersen, landinspektør og forretningschef for LE34 Forsyning

“Det er et kardinalpunkt for os at bidrage til, at forsyningsselskaberne får en unik frihed til at give hver enkelt medarbejder det helt rigtige værktøj. Et værktøj, der både sætter dem i stand til at løse opgaver selvstændigt og som klæder dem på med viden til at indgå i nye samarbejdsopgaver på tværs af afdelingerne.”

Data om ledninger fra gammelt system er konverteret til VA-banken

Hos Sønderborg Forsyning var man spændt på konvertering af data fra det gamle til det nye system og bekymret for potentielle fejl i datakonverteringen. Men igen er det LE34, der som leverandør har gennemført datakonvertering samt kvalitetssikringen, således at samtlige data er intakte.

De daglige brugere af VA-banken består af både driftsfolk og administration. Fordelene viser sig blandt andet ved liveopdatering af data, der gør medarbejderne i stand til at samarbejde på tværs af afdelinger – for eksempel arbejder både drift-, kommunikation- og projektafdeling i VA-banken og har adgang til samme data.

Alle kan se i VA-banken, hvilken kollega, der er projektleder for hvilken opgave samt se den geografiske placering af projektområdet og hvad opgaven går ud på. Det sparer tid og har gjort arbejdsprocesserne i Sønderborg Forsyning mere smidige.

Daglig support - også efter implementeringen

LE34 yder løbende support til Sønderborg Forsyning – også efter, at implementeringsprocessen er afsluttet. Det betyder, at enhver forsyningsmedarbejder kan ringe til vores telefoniske support, der er åben hver dag.

Samtidig faciliterer vi erfaringsudveksling mellem brugerne af VA-banken, ligesom vi driver et bruger-site, hvor vejledninger og nyheder om kommende opdateringer af VA-banken altid er tilgængelige.

Få mere at vide

Kontakt os

Få svar på dine spørgsmål om at skifte til VA-banken hos Torbjørn.

Torbjørn Mandahl Pedersen
Landinspektør og partner
Forretningschef for LE34 Forsyning
+45 2688 3808
tmp@le34.dk

Send en mail til Torbjørn