LE34 tager ansvar for det samfund, vi befinder os i. Derfor har vi mange forskellige medarbejdere ansat – blandt andet kort- og landmålingsteknikeren Jesper Vingum Vestergaard, der er døv.

I det seneste nummer af Kort- og Landmålingsteknikernes Forenings fagblad Målebladet får LE34 masser af opmærksomhed i kraft af et længere portræt af kort- og landmålingstekniker Jesper Vestergaard. Et portræt, der er et godt eksempel på, at LE34 har en CSR-politik og tager et ansvar for, hvordan virksomheden er med til at påvirke samfundet.

”Jeg har fra den første dag følt mig velkommen, og kollegaerne og ledergruppen havde fuld tiltro og tillid til mine kompetencer. Det har været rigtigt fedt og bekræftende - og det har givet mig yderligere motivation til at vise dem mere af, hvad jeg kan,” siger Jesper Vingum Vestergaard til fagbladet Målerbladet.

I det daglige arbejder Jesper med udgangspunkt fra LE34´s kontor i Aarhus og løser en klassisk vifte af landmålingsopgaver – bl.a. detailopmåling, afsætning af bygninger og veje, ledningsregistrering, CAD, BIM og 3D laserscanning. Det er blandt andet Jesper, der har scannet Regina-bygningen i Aarhus og han er også en del af det team, der løser opgaver for områdets lokale forsyningsselskaber (Aarhus Vand, Favrskov Forsyning og Odder Spildevand).

Tolk, når det er nødvendigt
LE34 sørger for at Jesper har tolk på, når det er nødvendigt – både i marken, på kontoret og til den interne årsfest i firmaet i september, hvor tolkene var med på scenen og tolkede de forskellige faglige oplæg.

”Jeg gør meget ud af at fortælle folk at jeg er døv, første gang jeg møder dem. Er tolken ikke til stede, tager jeg ansvaret for kommunikationen, ved at fortælle hvilke muligheder vi har for at kommunikere - enten ved mundaflæsning, skrive frem og tilbage eller ved brug af en fjerntolk, som jeg kan kommunikere med på skype. På den anden skærm sidder så en der kan tolke den længerevarende samtale,” fortæller Jesper til Målebladet.

”Der er dog den forskel på mig og mine hørende kollegaer, at de som oftest snakker med bygherrerne på byggepladserne. Her er bygherrerne oftest informeret om, at det er en døv landmåler, der kommer - så alle de væsentlige informationer er givet på forhånd. Når jeg har tolk med, deltager jeg dog i samtalen som de andre.”

God til mundaflæsning
På kontoret i Aarhus er landinspektør René Bundgaard Christensen en af dem, der har arbejdet tæt sammen med Jesper, siden han begyndte i LE34 i september 2015.

”Det har været en stor og spændende udfordring for hele firmaet at lære en ny kommunikationsform, så hverdagen med Jesper kan fungere optimalt. Tolkene har også haft en stor opgave foran sig med at oversætte vores ”fagtermer”. Efter et års ansættelse glider samarbejdet med Jesper og tolkene rigtig godt. I de små trivielle hverdagssituationer er tolkene ikke altid lige nødvendige, da tegnsprog og mundaflæsning er blevet en mere naturlig del af hverdagen,” fortæller han til Målebladet.

Læs interviewet med Jesper i sin fulde længde i Målebladet.

backtotopTil toppen

Denne hjemmeside bruger cookies.
Jeg accepterer cookies fra dette website
Accepter